Praktijk - kleine huisdierenOnze praktijk beschikt over talrijke apparaten die ons toelaten om tot een correcte diagnose te komen.


Zo zijn wij uitgerust met een digitaal RX-toestel waarmee een hoog kwalitatieve RX-opname snel genomen en bekeken kan worden, zodat men niet hoeft te wachten en er een snelle diagnose kan gemaakt worden.


Verder beschikken wij over een echo met doppler, waarmee we oa. inwendige organen goed kunnen bekijken, zwangerschappen kunnen visualiseren en ook een basis echocardiografie kunnen uitvoeren.


Daarnaast hebben we ook een endoscoop om via de slokdarm in de maag en darmen te gaan kijken. Via deze weg kunnen we een visuele inspectie uitvoeren, kleine vreemde voorwerpen verwijderen en niet-invasieve biopten nemen.


In de praktijk hebben we ook een laboratorium in huis. Dit versnelt en verbetert de kwaliteit van de analyses en zorgt er mede voor dat we uw dier efficiënter en beter kunnen helpen. Wij kunnen in ons labo verschillende testen uitvoeren: bloedonderzoek, urineonderzoek en microscopisch onderzoek. Voor specifiekere testen kan alsnog een staal naar een extern labo opgestuurd worden.

Soms is het nodig dat uw huisdier onder anesthesie gebracht wordt. Dit gebeurt bij ons met gasanesthesie. Tijdens de procedure worden de dieren continu gemonitord met aangepaste apparatuur.


Wanneer uw dier een operatie moet ondergaan, kan u ook bij ons terecht. Zowel voor weke delen chirurgie (oa castratie, sterilisatie, operaties met betrekking tot organen), tandheelkundige ingrepen als voor orthopedische ingrepen kunnen wij uw huisdier helpen.

Voor vragen ivm de voortplanting van uw dier, helpen wij u ook graag verder. Wij helpen u met de juiste dekdatum m.b.v. bloedtesten en microscopisch onderzoek, indien natuurlijke dekking niet mogelijk is, kunnen we kunstmatige inseminatie uitvoeren, we stellen een drachtdiagnose aan de hand van de echo, we kunnen het aantal pups beoordelen via een RX-foto en indien de bevalling niet goed verloopt, voeren we ook een keizersnede uit.


De praktijk beschikt over een hospitalisatieruimte waar dieren kunnen opgevolgd worden na operaties of wanneer hun gezondheidstoestand dit vereist. Zo kan ons team van dierenartsen en onze assistente de dieren beter opvolgen en kunnen we sneller verder onderzoek of aanpassingen aan de behandeling doorvoeren.


Steeds meer onderzoek wordt gevoerd naar het voedingspatroon van onze dieren. Zo zijn er medicinale voedingen om uw hond en kat beter te ondersteunen bij verschillende ziekten, alsook preventief te werken voor o.a. tandproblemen en overgewicht. Bij vragen hierover helpen wij u zeer graag verder.