Praktijk - herkauwers


Onze veterinaire interventies bij herkauwers gebeuren vooral aan huis bij de boeren en particulieren. Wij hebben hiervoor een permanente beschikbaarheid.


Meestal gaat het om de verzorging en de behandeling van rundvee, waarbij overwegend hoogproductief zwart- en roodbont melkvee en hoogwaardige Belgisch wit-blauw vleesvee wordt gehouden. Ook voor de kleine herkauwers zoals schapen, geiten, lama’s, alpaca’s, herten enz. kan u bij ons terecht.


Wij verzorgen een algemene begeleiding van uw bedrijf, waarbij de preventieve diergeneeskunde een belangrijke rol speelt en we u helpen in het opstellen van aangepaste opfokschema’s en vaccinatieprotocollen zowel bij vlees- als bij melkvee.


U kan ook altijd bij ons terecht voor de verzorging van de klauwen van uw dieren. Daarvoor beschikken wij over een goed uitgeruste mobiele klauwverzorgingsbox en gespecialiseerde klauwschijven.

In onze baanpraktijk voeren wij een aantal standaardoperaties uit zoals keizersnedes, maar ook lebmaagoperaties bij volwassen dieren.

Bij kalveren doen wij operaties van kromme voor- en achterpoten, necrobacillose en navelbreuken.

Bovendien doen wij ook aan kunstmatige inseminatie bij koeien. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod stieren voor melkvee en vleesvee. Voor melkvee hebben wij zwartbonte en roodbonte Holstein Friesian, Brown Swiss, Fleckvieh en kruisingsstieren. Voor uw dikbilfokkerij beschikken wij over stieren van KI Oost West, Fabroca, BBCI en Belgimex. Daarnaast hebben wij ook een beperkt aanbod stieren van Charolais, Limousin, Parthenais en Blonde d’ Aquitaine. Op aanvraag kan u bij ons terecht voor zeldzamere rassen zoals Jersey, Schotse Hooglander,..

Om u te helpen om een zo hoog mogelijke productie te halen, kan u bij ons terecht voor bedrijfsbegeleiding . Bij melkvee kunnen wij advies aanbieden voor het samenstellen van het rantsoen, de opvolging van uw Melkproductieregistratie (MPR) resultaten. Verder kunnen wij de vruchtbaarheid van uw koeien opvolgen door drachtdiagnose via rectaal (echografisch) onderzoek.


Onze praktijk heeft het certificaat van IKB-VET, dat aanvaard wordt door IKM en voor de labels zoals Meritus.