DAP Boskema

Moorsel : 053-21.42.25
Aalst : 053-77.94.37

Praktijk voor Paarden

Voor al uw zieke en gekwetste dieren kan u altijd terecht bij onze dierenartsenpraktijk. Onze dierenartsen kunnen bij u aan huis komen of u kan langskomen in onze uitgeruste paardenconsultatieruimte op de praktijk in Moorsel.  Voor de verdere zorg aan uw paarden beschikken wij over uitgebreide mogelijkheden:

Vaccinatie en ontworming
In onze dagelijkse baanpraktijk kan u terecht voor de nodige vaccinaties ( Equine Influenza en Tetanus, Rhinopneumonie). De ontwormingen kan u bij ons afhalen. Daarnaast kan u ons altijd contacteren voor bloedonderzoeken, mestonderzoeken, eventueel in combinatie met de jaarlijkse gezondheidscontrole.

paard1

Verzorging van de tanden
Naast de vaccinaties behoort de controle van de tanden tot de jaarlijkse gezondheidscontrole. Deze controle kan bij u thuis uitgevoerd worden of in onze praktijk. Gebitsproblemen worden gecorrigeerd met behulp van een elektrische tandenvijl.

Opvolging van uw merrie en veulen
Wenst u te fokken met uw merrie, dan willen wij een belangrijke partner zijn in advies en opvolging van uw dier. Regelmatige echo controle van de cyclus, inseminatie met vers of diepgevroren sperma en daarna drachtcontrole. De opvolging kan thuis op stal gebeuren of bij ons in de praktijk.
Ook voor de geboorte van het veulen kan u bij ons terecht voor de huur en plaatsing van een geboortemelder. Onze dierenartsen zijn allemaal erkend om veulens te schetsen en te registreren bij de verschillende stamboeken.

Orthopedie en keuring bij aankoop
Wil u uw paard verkopen of een nieuw dier aankopen, dan kan u bij ons terecht voor een uitgebreid aankooponderzoek. Dat kan bestaan uit een algemeen onderzoek met controle in stap, draf en galop en de buigproeven. Daarna kan een volledige radiografische keuring uitgevoerd worden.
Ook voor mankende paarden kan u bij ons terecht voor verder onderzoek. Hiervoor kunnen wij werken met lokale anesthesie van de benen, echografie en radiografie. 

Kleine chirurgische ingrepen.
Ook voor kleine operaties zoals castratie, navelbreuken, wegname van gezwelletjes,… kan u bij ons terecht. Zo beschikken wij over een uitgeruste operatiebox in de praktijk. Daarnaast kunnen castraties ook bij thuis uitgevoerd worden.

paard3

Voor dringende zaken kan u rekenen op een permanente beschikbaarheid van onze dierenartsen!