DAP Boskema

Moorsel : 053-21.42.25
Aalst : 053-77.94.37

Praktijk voor Herkauwers

De interventies bij herkauwers gebeuren op het landbouwbedrijf en aan huis bij particulieren.

Wij bieden u een permanente beschikbaarheid voor alle urgenties. 

Voor de verzorging en behandeling van uw schapen, geiten, alpaca’s kan u ons vragen. Wij helpen u met ziektepreventie via ontworming, vaccinatie, preventieve behandelingen tegen myasis (vlieg), klauwverzorging en met de fokkerij via bronstsynchronisatie.

Daarnaast zijn wij alle dagen bezig met de verzorging en de behandeling van runderen. Wij werken zowel met het hoogproductieve zwart- en roodbont Holstein melkvee als met vleesvee zoals het Belgisch wit-blauw, Blonde, Limousin, Schotse Hooglanders…

Wij verzorgen een algemene begeleiding van uw bedrijf, waarbij de preventieve diergeneeskunde een belangrijke rol speelt en we u adviseren in het opstellen van aangepaste opfokschema’s en vaccinatieprotocollen van kalf tot volwassen dier. 

U kan ook altijd bij ons terecht voor de verzorging van de klauwen van uw dieren. Daarvoor beschikken wij over een goed uitgeruste mobiele klauwverzorgingsbox en gespecialiseerde klauwschijven.

In onze baanpraktijk voeren wij een aantal standaardoperaties uit zoals keizersnedes, lebmaagoperaties, klauwamputaties,… bij volwassen dieren. Bij kalveren doen wij operaties van kromme voor of achterpoten, navelbreuken, necrobacillose,…

Om u te helpen om een zo hoog mogelijke productie te halen, kan u bij ons terecht voor bedrijfsbegeleiding. Bij melkvee kunnen wij advies aanbieden voor het samenstellen van het rantsoen, de opvolging van uw Melkproductieregistratie (MPR) resultaten en de vruchtbaarheid via regelmatige (echografische) drachtdiagnose.

Bovendien doen wij ook aan kunstmatige inseminatie bij koeien. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod stieren voor melkvee en vleesvee. Voor melkvee hebben wij zwartbonte en roodbonte Holstein Friesian, Brown Swiss, Fleckvieh en kruisingsstieren. Voor uw dikbilfokkerij beschikken wij over stieren van KI Oost West, Fabroca, BBCI en Belgimex. Daarnaast hebben wij ook een beperkt aanbod stieren van Charolais, Limousin, Parthenais en Blonde d’ Aquitaine. Op aanvraag kan u bij ons terecht voor zeldzamere rassen zoals Jersey, Schotse Hooglander,..

Onze praktijk heeft het certificaat van IKB-VET, dat aanvaard wordt door IKM en voor de labels zoals Belbeef.

Verdoven op afstand
De praktijk beschikt over een modern verdovingsgeweer voor het verdoven op afstand met pijltjes van uw herten of moeilijk benaderbare runderen.