DAP Boskema

Praktijk voor kleine huisdieren

Graag geven we u wat meer informatie over het reilen en zeilen in ons gebouw.

We hebben 2 aparte wachtzalen: 1 voor honden en 1 voor katten.

Op deze manier proberen we het stressniveau van onze viervoeters te reduceren.

Om deze reden hebben we ook een aparte consultatieruimte waar enkel katten binnen mogen komen. In de andere 3 consultatieruimten kunnen zowel honden als katten onderzocht worden.

Onze praktijk beschikt over talrijke apparaten die ons toelaten om tot een correcte diagnose te komen. 

Een digitaal RX-toestel: Hiermee worden hoog kwalitatieve RX-opnames genomen en bekeke. Zo hoeven jullie niet lang te wachten en kan een snelle diagnose gemaakt worden. 

Een dentale RX: Tandproblemen in beeld brengen en gerichter behandelen. 

Echografie toestel: Inwendige organen bekijken, zwangerschappen visualiseren en ook een basis echocardiografie uitvoeren. 

Endoscoop: Slokdarm en maag bekijken. Via deze weg kunnen we een visuele inspectie uitvoeren, kleine vreemde voorwerpen verwijderen en niet-invasieve biopten nemen.

Laboratorium in huis. Dit versnelt en verbetert de kwaliteit van de analyses en zorgt er mede voor dat we uw dier efficiënter en beter kunnen helpen. Wij kunnen in ons labo verschillende testen uitvoeren: bloedonderzoek, urineonderzoek en microscopisch onderzoek. Voor specifiekere testen kan alsnog een staal naar een extern labo opgestuurd worden. 

Gasanesthesie: Inclusief continue monitoring met aangepaste apparatuur. 

Chirurgie: Zowel weke delen chirurgie (oa castratie, sterilisatie, operaties met betrekking tot organen), tandheelkundige ingrepen als voor orthopedische ingrepen kunnen wij uw huisdier helpen. 

Voorplanting: Voor vragen ivm de voortplanting van uw dier, helpen wij u ook graag verder. Wij bepalen de juiste dekdatum m.b.v. bloedtesten en microscopisch onderzoek. Indien natuurlijke dekking niet mogelijk is, kunnen we kunstmatige inseminatie uitvoeren. Aan de hand van een echografie kunnen we een drachtdiagnose stellen en via een radiografie kunnen we het aantal pups bepalen. Indien de bevalling niet goed verloopt, kan een keizersnede uitgevoerd worden. 

Hospitalisatieruimten: De praktijk beschikt over 2 hospitalisatieruimten. Ook hier worden katten en honden gescheiden. In de hospi kunnen we de dieren beter opvolgen na operaties of wanneer hun gezondheidstoestand dit vereist. Ons team van dierenartsen en assistenten kunnen op die manier de uw dieren in het oog houden, verder onderzoek doorvoeren en behandelingen aanpassen. 

Voeding: Steeds meer onderzoek wordt gevoerd naar het voedingspatroon van onze dieren. Zo zijn er medicinale voedingen om uw hond en kat beter te ondersteunen bij verschillende ziekten, alsook preventief te werken voor o.a. tandproblemen en overgewicht. Bij vragen hierover helpen wij u zeer graag verder.