DAP Boskema

Moorsel : 053-21.42.25
Aalst : 053-77.94.37

Praktijk voor kleine huisdieren

Graag geven we u wat meer informatie over het reilen en zeilen in onze praktijk.

Voor de gezelschapsdieren beschikken wij over twee locaties. Op beide locaties kan u terecht voor de zorg van uw huisdier.  In Moorsel is er altijd spoeddienst voorzien na voorafgaandelijk telefonisch contact.

De praktijken beschikken over een ruime wachtzaal en goed uitgeruste consultatieruimtes. Daarnaast hebben we ook talrijke apparaten die ons toelaten om tot een correcte diagnose te komen.

Zo zijn wij uitgerust met mobiele digitale RX-toestellen waarmee een hoog kwalitatieve RX-opname snel genomen en bekeken kan worden. Zo hoeven jullie niet lang te wachten en kan een snelle diagnose gemaakt worden.

Verder beschikken wij over een mobiel echografie toestel, waarmee we inwendige organen goed kunnen bekijken, zwangerschappen kunnen visualiseren en ook een basis echocardiografie kunnen uitvoeren.

Daarnaast hebben we ook een endoscoop om via de slokdarm in de maag te kijken. Via deze weg kunnen we een visuele inspectie uitvoeren, kleine vreemde voorwerpen verwijderen en niet-invasieve biopten nemen.

Soms is het nodig dat uw huisdier onder anesthesie gebracht wordt. Dit gebeurt bij ons met gasanesthesie. Tijdens de procedure worden de dieren continu gemonitord met aangepaste apparatuur.

Wanneer uw dier een operatie moet ondergaan, kan u ook bij ons terecht. Zowel voor weke delen chirurgie (oa castratie, sterilisatie, operaties met betrekking tot organen), tandheelkundige ingrepen als voor orthopedische ingrepen kunnen wij uw huisdier helpen.

Voor vragen ivm de voortplanting van uw dier, helpen wij u ook graag verder. Wij bepalen de juiste dekdatum m.b.v. bloedtesten en microscopisch onderzoek. Indien natuurlijke dekking niet mogelijk is, kunnen we kunstmatige inseminatie uitvoeren. Aan de hand van een echografie kunnen we een drachtdiagnose stellen en via een radiografie kunnen we het aantal pups bepalen. Indien de bevalling niet goed verloopt, kan een keizersnede uitgevoerd worden.

Steeds meer onderzoek wordt gevoerd naar het voedingspatroon van onze dieren. Zo zijn er medicinale voedingen om uw hond en kat beter te ondersteunen bij verschillende ziekten, alsook preventief te werken voor o.a. tandproblemen en overgewicht. Bij vragen hierover helpen wij u zeer graag verder.